Participanți

Aeroclubul României

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

Hawks of Romania evoluează cu 5 avioane EXTRA 300;

White Wings este formația de două planoare, care a dat clasă multor campioni mondiali la concursurile internaționale.

Blue Wings este formația de parașutisti, care vor încânta publicul de la BIAS, dezvăluind în aer drapelul tricolor de 400mp

Spectatorii vor asista și la evolutii inedite de acrobatie individuală, realizate cu aeronave Zlin 50, Extra 300 și IAR 35

 

Forţele Aeriene Române

BIAS este o zi de sărbătoare a zborului, este acea zi magică în care tehnica se transformă în artă. În acest an, tehnica militară română vine cu o promisiune fermă: un program populat cu multe aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române care vor condimenta programul BIAS cu manevre de maximă dificultate și numeroase elemente dificile de zbor, realizate cu aeronave militare. 

 

Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO

Aeronava NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control  Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania,  revine la #BIAS2019. Plin de aparatură și cu o uriașă antenă radar deasupra, Boeingul E-3A Sentry AWACS supraveghează spațiul aerian, dar și coordonează toate celelalte avioane aliate în diverse misiuni, transmițând informații în timp real tuturor.

 

Baltic Bees

Spre bucuria tuturor pasionaţilor de zbor, echipa letonă Baltic Bees revine la BIAS! Ne bucurăm să prezentăm publicului o echipă profesionistă de acrobaţii aeriene venită direct de la malul mării Baltice, cu un aer inedit. Echipa Baltic Bees a fost creată în 2008 din dorinţa de a participa la spectacolele aviatice internaţionale, la expoziţii şi sărbători aviatice şi pentru a promova talentul în domeniu al letonilor. Numele echipei a fost ales de creatorii sai, pentru a forma o imagine unitară, originală şi unică, în concordanţă cu atitudinea şi pasiunea piloţilor pentru zbor. Pentru a întări personalitatea, numele echipei este reflectat în picturile aeronavelor, şi, de asemenea, în uniformele şi accesoriile piloţilor.

Baltic Bees este o trupă recunoscută pentru stilul unic de pilotaj şi pentru manevrele artistice de maximă dificultate, realizate cu aeronave militare, dar şi de acrobaţie de mare viteză şi manevrabilitate. Echipa Baltic Bees efectuează toate manevrele standard de acrobaţie, şi are, de asemenea, un arsenal de figuri individuale şi alte elemente dificile de zbor în grup.

În plus, echipajul Baltic Bees este format din 6 piloţi experimentaţi, având la activ mii de ore de zbor. Liderul echipei este Artyom Soloduha, un tânăr pilot cu 700 de ore de zbor la activ, a cărui poreclă este Maverick. Manevra de zbor preferată este “crazy bee”. Cel mai experimentat membru al echipei este Valery Sobolev, pilot instructor cu 3500 de ore de zbor la activ. Porecla sa binemeritată este “God Father”, iar schema preferată de zbor este “bell”. Echipajul este completat de Igor Yudkin "Major", cu 2200 ore de zbor, Anatoly Perekriostov "Maestro", pilot cu 3100 ore de zbor, Alexander Zarinsh "Smoke", cu 2200 ore de zbor și cel mai nou membru al echipei, Alessandro Scorrano, pilot cu 1500 ore de zbor.

La BIAS 2019 Baltic Bees vor evolua cu șase L-39C Albatros, avioane de instruire, cu reacţie şi două locuri, folosite în principal de forţele aeriene europene. Albatrosul este special şi foarte popular datorită caracteristicilor tehnice excelente, aerodinamicii impecabile şi datorită manevrabilităţii. Fiecare aeronavă Baltic Bees are propriul nume, unul gingaş şi cald, care aduce aminte de folclorul letonian şi care promovează atât istoria, cât şi cultura şi valorile care definesc această ţară.

Echipa Baltic Bees efectuează toate manevrele standard de acrobaţie, şi are, de asemenea, un arsenal de figuri individuale şi alte elemente dificile de zbor în grup.

Trupa Baltic Bees ne va surprinde cu stilul inedit de zbor şi elemente acrobatice spectaculoase la Bucharest International Air Show.

 

Luca Bertossio

Luca Bertossio este unul dintre invitaţii speciali ai BIAS 2019. În vârstă de 27 de ani, italianul este campion mondial la planorism și cel mai tânăr câștigător al competiție Glider Aerobatics. Cu o experință de peste 3500 de zboruri cu planoarele SWIFT S1, MDM Fox, ASK21 și IS28B2, italianul Luca Bertossio deţine inclusiv licenţa de pilot de linie.

Evoluând la 1.200 de metri altitudine, Luca Bertossio este un adevărat fizician al zborului cu planorul. Ceea ce spectatorilor le pare arta de a pluti în aer, pentru campionul mondial, zborul cu planorul reprezintă, de fapt, calcule matematice atente, formule de fizică aplicate cu stricteţe, dar şi intuiţie de inginer şi curaj de geniu. Luca Bertossio reuşeşte să uimească, de fiecare dată, publicul spectator, prin acrobaţiile sale de excepţie.

Star incontestabil al acrobaţiei mondiale cu planorul, Luca Bertossio vă așteaptă la BAIS 2019.

 

LA BIAS 2019 - elicopterul Kamov Ka-26

Cei care au auzit de Valer Novac știu că el este „tăticul elicopterelor” din România, transformând Ka-26 utilitar într-un elicopter de acrobaţie şi demonstrând de ce este una din marile vedete ale manifestărilor aviatice. Aflăm, astfel, cu toții că aviaţia utilitară nu înseamnă doar aparatele acelea de zbor care se ridică de la sol din an în Paşte pentru a stropi câmpul sau satele contra dăunătorilor. Înseamnă piloţi vigilenţi aflaţi la manşa unui aparat care trebuie manevrat cu foarte mare exactitate! Iar Valer Novac zboară la firul ierbii, întoarce în grabă la 180 de grade, cu o precizie spectaculoasă, aterizând aparate masive, de zeci de milioane de euro pe suprafeţe de câteva zeci de metri pătraţi, aparent imposibil de practicat când vine vorba de aviaţie.
Îl revedem pe Valer Novac cu elicopterul Kamov Ka-26 la #BIAS2019

 

TAROM

Unul dintre momentele speciale la BIAS este, de fiecare dată, prezența TAROM. Individual sau însoțită de avioane militare F16, aeronava Boeing 737 este pilotată de comandantul și pilotul instructor Adrian Preda. Ne uluiește cu abilitățile sale la fiecare ediție, ca și cum l-am vedea pentru prima oară, reușind să strunească un Boeing 737 ca pe un avion de acrobație. Suntem curioși cine îi va fi copilot de data aceasta.

 

Jurgis Kairys

Jurgis Kairys, legendă a acrobaţiilor aeriene, nu a lipsit de la nicio ediție BIAS! Va fi alături de noi pentru a zecea oară!

Vă așteptăm să-i vedeți manevrele acrobatice născocite de el, pe care, azi, puţini piloţi se încumetă să le execute. 

 

Forțele Aeriene ale Ungariei

Forțele Aeriene ale Ungariei vor fi prezente la BIAS 2019, în static display, cu un JAS 39 Gripen, avion multirol cu greutate redusă, monomotor, fabricat de compania aeronautică SAAB din Suedia. Este dotat cu aripă delta, ampenaj tip rață (denumit și canard), un design care conferă stabilitate relaxată și un sistem electronic de control automat (fly-by-wire).

 

NATO – AWACS

Aeronavele AWACS (Airborne Warning and Control System) se află sub comanda NATO și fac parte din sistemul Alianței Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implică personal multinațional, între care se află și militari români.

 

SOKO G2 GALEB

Aeroclubul Galeb, originar din Belgrad, se evidenţiază prin devotamentul personalului clubului și al membrilor săi pentru restaurarea și conservarea aeronavelor vechi și afișarea lor în spectacole naţionale ori internaţionale. La mijlocul anilor nouăzeci, ca urmare a unui tratat regional de control al armelor, fosta Forţă Aeriană Iugoslavă a fost nevoită să reducă inventarul său la 155 de avioane de luptă și 53 de elicoptere de luptă, rezultând o retragere masivă de aeronave din serviciu. Opt Soko G-2 Galebs au fost achiziționate de către compania anglo-sârbă Shuttle Air. Aeronavele au fost dezarmate și restaurate și sunt operate și întreținute de clubul Galeb și de proprietari privați.

Aeroclubul Galeb a participat la numeroase spectacole aeriene internaționale, inclusiv la Czech International Air Fest în Hradec Kralove și Brno, Slovak International Air Display la Bratislava, Royal International Air Tatoo în Fairford RAF, airshow-uri din Biggin Hill, North Weald, Oshkosh, Belgrad, Tivat, Podgorica pentru a numi doar câteva. Cei mai mulţi dintre piloții aeroclubului Galeb sunt foști instructori ai forțelor aeriene.

 

Aero L-29 Delfin din Slovacia

L-29 Delfin este un avion cu reacție de antrenament, produs de compania cehoslovacă Aero și care a avut primul zbor în 1957. După Pactul de la Varșovia, L-29 a devenit avionul oficial de antrenament utilizat de către toate țările semnatare.
Primul roman care s-a urcat la manșa unui L-29 Delfin a fost generalul maior Aurel Niculescu. L-29 a cutreierat România, a participat la mitinguri si demonstrații. 
Ne bucurăm să-l revedem, în zbor, la #BIAS2019!